lauantai 17. joulukuuta 2011

make up<--meikitön
meikillinen-->
Esittelen nyt mun lähes jokapäiväisen meikinteon (teen tän aina ku vaan kerkeen) vaihe vaiheelta.
1.Ensimmäisenä laitan meikkivoiteen, jonka sekoitan meikinpohjusvoiteeseen. Meikkivoiteen levitän sormin, koska se on ehkä kaikista puhtain tapa (jos vaan muistaa pestä kädet sitä ennen) ja meikkivoide levittyy paremmin kun se lämpenee ihon lämmössä.
2. Seuaavaks piilotan valokynällä tummat silmänaluset ja muut ihon värivirheet.
3. Sitte levitän puuterin  joka on ehkä asteen tummempi kuin meikkivoide koska toi meikkivoide on mulle vähän liian vaaleeta. Puuterin levitän puuterisienellä, mikä ei ehkä oo se puhtain tapa, mutta se levittyy tasaisesti ja tarkasti.
4. Seuraavaks lisään aurinkopuuterin, jolla saan kasvoihin varjostusta ja hiukan väriä. Mikään ei  oo kauheemman näköstä ku liika aurinkopuuteri, joten muistakaa käyttää sitä hillitysti!
5. Sitte lisäilen poskiluille poskipunaa. Käytän joskus kahta eri sävyä; toinen vähän kimalteisempi joka tuo kuultoa, toinen mattapintainen joka tuo väriä.
6. Täs vaihees yleensä täytän kulmakarvat. Mulla on luonnostaan aika tummat ja 'paksut' kulmakarvat, jonka takia en ikinä piirrä niitä, pelkkä täyttö riittää. Ensin laitan vaaleempaa väriä kulmakarvojen paksumpiin kohtiin, ja sitten tummempaa väriä kulmakarvojen kapeampaan loppupäähän. Lopuks suihkutan lakkaa kulmaharjaan ja muotoilen kulmat sillä. Jos on yhtää pidemmät tai paksummat kulmat, ne kannattaa muotoilla kulmakarvageelillä (tässä tapauksessa lakalla, koska kulmageeli ei auta mulla mitään). Tän jälkeen sipaisen kulmat vielä kevyesti puuterilla, että ne pysyy kurissa koko loppupäivän.
7. Seuraavaks on silmien vuoro. Ekaks silautan pienen määrän hohdetta kulmaluille ja silmän sisänurkkiin ja omaa ihon sävyä vaaleampaa luomiväriä ylä- ja alaluomelle.
Sitte alan varjostamaan silmiä. Aloitan omaa ihonsävyä hiukan tummemmasta jonka levitän silmän liikkuvan luomen ulkonurkasta keskelle päin. Sen jälkeen rajaan silmät tummanruskealla luomivärillä häivyttäen. Silmien rajaukseen sopii hyvin ohut sivellin ja mattapintainen tumma sävy. Tällöin rajauksesta ei tule liian voimakasta ja piirrettyä.
Seuraavaks alan tummentamaan silmiä ulkonurkasta lähtien.
Sitte lisään mattasävyjen päälle kimallesävyjä, aloittaen silmän keskeltä johon lisään kullansävyä ja kuljen ulkonurkkaa kohti, johon taas lisään ruskeaa. Yleensä kouluun mennessä tai jos on vähemmän aikaa, jätän tän kohdan kokonaan pois.
Seuraavaks tuleeki mun lempikohta meikkaamises; ripsivärin laitto. Käytän kahta eri ripsaria, koska mulla ei pysy normaali ripsari, joudun laittamaan vedenkestävää aina normaalin ripsarin päälle. Käytän toki aina ku on uus vedenkestävä ripsari, niin pelkästään sitä. Mutta vedenkestävää säästääkseni ostan yleensä jonku halvemman ripsarin alle. Käytän Sensain 38*C joka on aika kallista, joten ostan sitä tosi harvoin (hehheh kerran vuodes) ja lisään sitä sitte muun ripsarin päälle. Sanotaan että ripsari pitäis vaihtaa vähintään parin kuukauden välein, mutta mä oon ainaki ite huomannu sen että mitä kalliimpi se on, sitä kauemman se kestää. Yleensä ripsarin vanhentuessa se rupee haisemaan pahalta ja voi jopa kirveltää silmiäki, mutta tää ei. Suosittelen!
8. Ja viimeisenä muttei vähäisimpänä on huulet. Pieni sipaus huulille värillistä huulivoidetta ja volá! Ready to go!
2 kommenttia: